5075 > Samfund

SAMFUND - USA: Trump og aktuel debat

Ved ekstern lektor, Master of International Affairs, American Politics & Ethics, Mette Nøhr Claushøj

På dette kursus ser vi på, hvordan USA er endt i det politiske kaos, som landet befinder sig i lige nu. Hvilke aspekter af det politiske system kombineret med politiske strømninger førte til, at Trump kunne blive præsident? Og hvad vil der ske fremover?

Med dette afsæt vil vi se på en række aktuelle emner i amerikansk politik. Hvorfor er det svært at sørge for sygesikring til alle amerikanere? Hvorfor kan præsidenten ikke regne med sit eget partis stemmer i Kongressen? Hvordan kunne en outsider som Trump blive republikanernes kandidat, selvom den etablerede del af partiet foragtede ham? Hvorfor bliver Højesteret nævnt så ofte i den offentlige debat?

Disse og andre spørgsmål - udvalgt blandt dagsaktuelle emner i de uger, kurset afholdes - bliver besvaret med udgangspunkt i den måde, det politiske system fungerer, og der vil hver gang være rig mulighed for, at deltagerne kan stille spørgsmål.

 

Måske er du også interesseret i denne forelæsningsrække med Niels Bjerre-Poulsen, Lars Erslev Andersen, Camilla Nørup Sørensen og Flemming Splidsboel Hansen: Tredje år med Trump

Lukket for tilmelding
Tidspunkt10 mandage
D. 09-09-19 - 18-11-19
Kl. 18:15 - 20:00
UndervisningsstedCSS Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.18 (bygning 7, opgang A)Pris:Kr. 990,-
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies