OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Byvandringer og rundvisninger

København og slavehandlen (B)

Ved cand.scient.soc. Allan Spangsberg Nielsen

Igennem 300 år var Danmark kolonimagt i Caribien, og førte i over 150 år slavehandel med mennesker købt i Vestafrika, som bliv ført fra de danske forter til Vestindien, hvor de slavegjorte blev tvungen til at arbejde i sukkerørsmarkerne for at få fat i det ”hvide guld”. Det kan vi se masser af spor af i København, ikke mindst omkring Christianshavn, der var udgangspunkt for næsten alle handelskompagnierne, og de købmænd og sømænd der vovede deres liv og helbred på den danske kolonihandel. Specielt denne ”florissante” periode skabte enorm rigdom for nogle, hvilket vi tydeligt kan se på paladserne i Frederiksstaden.

Vi kigger efter sporene for koloni og slavehandelen samt skæbner fra tiden, herunder Peter von Scholten og vestindiske og afrikanske skæbner.

København og slavehandlen (B)

Kursusinfo

Hold: 1027

Startdato: søndag d. 23. maj 2021

Slutdato: søndag d. 23. maj 2021

Tidspunkt: Kl. 11:00 - 12:30

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 23. maj 2021 Kl. 11:00 - 12:30

Sted: Byvandring, Mødested: Christianskirken, Strandgade 1, 1401 København K


Udsolgt

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.