Kurv
0
Byvandringer og rundvisninger

Stormen på København 1659: Danmarks skæbnetime

Ved cand.scient.soc. Allan Spangsberg Nielsen

Efter Karl Gustav og hans svenske hærs blitzkrig over isen fra Fredericia hele vejen til Sjælland, og den ydmygende og nærmest udslettende fred ved Roskilde 1658, var der ingen der troede, at København og Danmark under Frederik d. 3 ville overleve et nyt angreb fra svenskerne. Men Frederik d. 3. sagde de skæbnesvangre ord: ”Jeg vil dø i min rede”, og Københavns befolkning valgte at følge ham. Det blev til næsten to års belejring, og et skæbnesvangert svensk stormløb i vinteren 1659, hvor Danmarks overlevelse stod på spil. Men den svenske hær blev næsten blev nedkæmpet i hvad der blev én af de største svenske militær nederlag i samtiden.

Vi kigger på sporene fra krigen, og hvor de centrale begivenheder foregik, både fra belejringen, stormen og den senere indførelse af enevælden, som blev et resultat af krigen. Turen går til Kastellet og indre by, evt. med besøg på National- og Tøjhusmuseet.

Stormen på København 1659: Danmarks skæbnetime

Kursusinfo

Hold: 1028

Startdato: lørdag d. 29. maj 2021

Slutdato: lørdag d. 29. maj 2021

Tidspunkt: Kl. 11:00 - 12:30

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 29. maj 2021 Kl. 11:00 - 12:30

Sted: Israels Plads, 1361 Kbh. K, Mødested: V. udsigtsstedet over H.C. Ørstedsparken

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.