Kurv
0
Film, musik og teater

En lørdag i selskab med Hitchcock

Ved cand.phil. Annette Wernblad og mag.art. Leif V. S. Balthzersen

Som få andre instruktører kan Alfred Hitchcock holde os fanget i åndeløs spænding. Hans film kan hjemsøge os i årevis, og de viser os sider af os selv, som vi måske ellers ville foretrække at begrave under gulvbrædderne. Vi vil på denne temalørdag gennemgå vigtige æstetiske og fortællermæssige kendetegn i Hitchcocks produktion samt se på gennemgående temaer som synd, skyld og straf og på dybere symbolske og psykologiske lag.

Vi skal også se på og høre hans filmmusik. Hitchcocks brug af musik og lyd er varieret og uhyre interessant og spiller desuden en vigtig rolle i forhold til filmens fortælling. Og tag ikke fejl: Der er lige så meget kærlighedsmusik som gysermusik i Hitchcocks film! Du får eksempler på både tidlige film som De 39 trin og Rebecca og sene mesterværker som Vertigo, Psycho og North by Northwest.

En lørdag i selskab med Hitchcock

Kursusinfo

Hold: 1127

Startdato: lørdag d. 25. september 2021

Slutdato: lørdag d. 25. september 2021

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:15

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 25. september 2021 Kl. 10:15 - 16:15

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.