Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Film, musik og teater

Joni Mitchell - Den sofistikerede lady af sangskriverkunsten

Ved cand. mag. Anya Mathilde Poulsen

I begyndelsen af november fylder Joni Mitchell 80 år. I den anledning vil vi denne aften samles om hendes uvurderlige betydning for de seneste godt 60 års musikhistorie.

Forelæsningen vil udfolde hendes liv og kunst, fra den svære begyndelse med alvorlig sygdom og et barn, hun ikke kunne beholde, over folkrock-debut’en Song to a Seagull i 1968 frem til hendes nuværende position som en af populærmusikkens allermest respekterede og kompromisløse enere.

Sammen skal vi gå på opdagelse i Joni Mitchells omfattende sangkatalog med de uforudsigelige stilarter og udforske, hvad der tekstmæssigt gør hende til en af musikkens største sangskrivere.

Vi skal fordybe os i numre fra ikoniske albums som Blue, Court and Spark og Don Juan’s Reckless Daughter, undersøge de lyriske fortællinger og sætte dem i perspektiv til hendes liv såvel som de samfundsforhold, der kendetegnede den tid og de miljøer, hun var en del af. Ligeledes skal vi se på Joni Mitchells betydning for andre af rockmusikkens mest prominente navne - fra Led Zeppelin til Taylor Swift.

Anya Mathilde Poulsen, cand. mag., er uddannet i medievidenskab og kønsstudier fra Københavns Universitet og University of Wisconsin-Madison. Hun har været musikjournalist i DR og er forfatter til den anmelderroste bog Vilde kvinder, mørke toner, som af Weekendavisen blev kaldt for en forrygende kønspolitisk musikhistorie. 

Joni Mitchell - Den sofistikerede lady af sangskriverkunsten

Holdinfo

Hold: 1611

Startdato: onsdag d. 8. november 2023

Slutdato: onsdag d. 8. november 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 8. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.