OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Film, musik og teater

Kvindelige pionerer i blues, gospel og country

Ved cand.mag. Anya Mathilde Poulsen

Den rytmiske musiks historie er tæt befolket af mandlige legender og rebeller. I denne forelæsning puster vi støvet af musikhistorien og nærstuderer et udvalg af de inspirerende kvindelige kunstnere, som i starten af 1900-tallet satte deres stærke aftryk på musikhistorien - kvinder, hvis kunst har haft enorm betydning, men som ofte får langt mindre opmærksomhed end deres mandlige modstykker.

Vi skal bl.a. høre om og lytte til den flamboyante bluesdronning Ma Rainey, som tidligt og tydeligt gjorde op med traditionel kønsidentitet, om countrymatriarken Mother Maybelle Carter (svigermor til Johnny Cash), der skabte sin helt egen stil på guitar og anførte et familiedynasti, og om gospelrebellen Sister Rosetta Tharpe, der med sit gnistrende guitarspil blev hyldet af ikoner som Jimi Hendrix og Bob Dylan.

Samtidig vil vi inddrage og undersøge de sociale omstændigheder og strukturelle barrierer, der påvirkede disse kvinders værker og liv. 

Kvindelige pionerer i blues, gospel og country

Kursusinfo

Hold: 1154

Startdato: onsdag d. 24. marts 2021

Slutdato: onsdag d. 24. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 24. marts 2021 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.