Kurv
0
Film, musik og teater

Patti Smith - punk, poesi og litterær passion

Ved cand.mag. Anya Mathilde Poulsen

Patti Smith er én af rockmusikkens allermest betydningsfulde pionerer. En rå kvindelig urkraft på 70´ernes maskulint dominerede rockscene, stadig yderst aktiv, og en kompromisløs ener, som har sat sin egen dagsorden i en karriere, der kan ses som et inspirerende bud på et anderledes liv i kunstens tjeneste.

Samtidig har hun formået at forene sin passion for musik og ord i et livsværk, der både har givet os uopslidelige rocknumre, mesterlige albums og dybe læseoplevelser, bl.a. den prisbelønnede biografiske fortælling Just Kids om 70´ernes New York, The Chelsea Hotel og hendes kunstneriske parløb med den kontroversielle fotograf Robert Mapplethorpe.

I denne forelæsning udforsker vi hendes musik og hendes skrift og ser desuden på den inspiration, hun har hentet i sin kærlighed til andre kunstneriske ikoner såsom Arthur Rimbaud, Albertine Sarrazin, Jeanne Hébuterne og William S. Burroughs.

Patti Smith - punk, poesi og litterær passion
Foto: Ulla Montan, forlaget KLIM

Kursusinfo

Hold: 1143

Startdato: mandag d. 30. november 2020

Slutdato: mandag d. 30. november 2020

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 30. november 2020 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet


Udsolgt

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.