Kurv
0
Film, musik og teater

Patti Smith - punk, poesi og litterær passion

Ved cand.mag. Anya Mathilde Poulsen

Patti Smith er én af rockmusikkens allermest betydningsfulde pionerer. En rå kvindelig urkraft på 70´ernes maskulint dominerede rockscene, stadig yderst aktiv, og en kompromisløs ener, som har sat sin egen dagsorden i en karriere, der kan ses som et inspirerende bud på et anderledes liv i kunstens tjeneste.

Samtidig har hun formået at forene sin passion for musik og ord i et livsværk, der både har givet os uopslidelige rocknumre, mesterlige albums og dybe læseoplevelser, bl.a. den prisbelønnede biografiske fortælling Just Kids om 70´ernes New York, The Chelsea Hotel og hendes kunstneriske parløb med den kontroversielle fotograf Robert Mapplethorpe.

I denne forelæsning udforsker vi hendes musik og hendes skrift og ser desuden på den inspiration, hun har hentet i sin kærlighed til andre kunstneriske ikoner såsom Arthur Rimbaud, Albertine Sarrazin, Jeanne Hébuterne og William S. Burroughs.

Patti Smith - punk, poesi og litterær passion
Foto: Ulla Montan, forlaget KLIM

Kursusinfo

Hold: 1143

Startdato: mandag d. 30. november 2020

Slutdato: mandag d. 30. november 2020

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 30. november 2020 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.