Kurv
0
Film, musik og teater

Sjostakovitj: En sovjetkunstner

Ved lektor, cand.mag. Mikkel Thrane Lassen

Dmitrij Sjostakovitj er i Vesten kendt som den martrede sovjetiske komponist, hvis musikalske ambitioner konstant blev skudt ned af et magtfuldkomment kommunistparti med en autoritær kulturpolitik.

Sjostakovitjs musik er i vid udstrækning blevet opfattet som kunstneriske bearbejdelser af denne konflikt, hvis ikke som konkrete, så som kodede budskaber indeholdende kritik af stat, parti og Stalin. Men Sjostakovitj var både langt mere og langt mindre end hvad denne traditionelle vestlige reception af manden og hans musik lader formode.

På denne lørdag gøres der op med en række myter og traditionelle forestillinger om Sjostakovitjs forhold til politik og ideologi, om hans relation til parti og stat og ikke mindst, i hvilket omfang hans musik var løbende kommentarer til og skjult kritik af sovjetisk kulturpolitik.

Undervisningen baserer sig på forelæserens anmelderroste bog Sjostakovitj. En sovjetkunstner (Forlaget Multivers, 2022).

Sjostakovitj: En sovjetkunstner
Mikkel Thrane Lassen: Sjostakovitj - En sovjetkunstner (Forlaget Multivers, 2022)

Holdinfo

Hold: 1610

Startdato: lørdag d. 2. marts 2024

Slutdato: lørdag d. 2. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 2. marts 2024 Kl. 10:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.