OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Filosofi og idehistorie

Corona, klima og Kierkegaard: At leve nærværende, når fremtiden driller (online)

Ved ekstern lektor, ph.d. David Possen, Københavns Universitet 

Bemærk at det er online-undervisning

Under corona ændrer verden sig hurtigt og voldsomt, under klimaforandringerne langsomt, men for bestandigt. Begge kriser gør det både vanskeligere og dyrebart at være fuldt tilstede lige dér, hvor vi er: Med Kierkegaards ord "at være sig selv nærværende". 

I denne korte forelæsningsrække tager vi et inspirerende dyk ned i Kierkegaards tidsfilosofi, hans provokerende forståelse af tid, fremtid, evighed og "Øieblikket". Vi tager højde for de historiske, kulturelle og teologiske præmisser, som betinger Kierkegaards råd og synspunkter - og overvejer hvad der med fordel kan overføres til de hæsblæsende og accelererende sociale og mentale tilstande, vi oplever i dag.

  1. Kierkegaards tidsfilosofi som svar på "Tidens Fordring" (tekst: Selvplagelsens Bekymring fra Christelige Taler, 1848, sks.dk
  2. Kierkegaards tidsfilosofi i dag: Fremtidsfilosofi, tidspsykologi og "Western mindfulness" (Tekst: et par korte uddrag fra En literær Anmeldelse, 1847, sks.dk)

Læs mere om online-undervisning og find vejledninger

Corona, klima og Kierkegaard: At leve nærværende, når fremtiden driller (online)

Kursusinfo

Hold: 1216

Startdato: fredag d. 19. marts 2021

Slutdato: fredag d. 26. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: 2 fredage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
fredag d. 19. marts 2021 Kl. 10:15 - 12:00
2. undervisningsgang
fredag d. 26. marts 2021 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Online

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.