1046 > Biologi

BIOLOGI - Botanik for begyndere

Ved lektor, ph.d. Conny Bruun Asmussen Lange, Københavns Universitet og ph.d. Henrik Ærenlund Pedersen

Det overordnede formål med kurset er at forstå de botaniske begreber, der er vigtige for at kunne identificere vilde, danske planter og herefter blive i stand til at bestemmer en plante fundet i naturen. Vores bestemmelsesværktøj er Dansk Flora, og her "nøgler" vi planter, dvs. vi finder frem til plantens artsnavn og hvilken familie planten tilhører.

Hver gang vil starte med en forelæsning, hvor vi teoretisk gennemgår dagens emne. Herefter arbejder kursisterne med det teoretiske stof på levende planter eller billeder af planter. Løbende bliver der samlet op på det praktiske arbejde ved gennemgang på tavlen.

Dette er en forelæsningsrække med forventet aktiv deltagelse. Kursisterne får en lille lektie for til hver gang, som består i at læse nogle få sider og lære nogle plantetermer uden ad.

Medbring Dansk Flora, en håndholdt lup samt de planter og plantedele, som vi skal bruge. Vi specificerer, hvilke typer planter eller plantedele, der skal medbringes.

 

  1. Introduktion til den aktive forelæsningsrække. Plantens dele. Vi nøgler sammen et billede af en valmue
  2. Blad-morfologi (medbring blade). Vi nøgler sammen et billede af en eller flere velkendte planter
  3. Stængel og rod (medbring en gren fra et velkendt træ og gulerod, kartoffel eller andre "rodfrugter"). Nøgling på egen hånd af en eller flere grene (brug vedplantenøglen i Dansk Flora)
  4.  Blomstermorfologi (medbring: tulipan og andre afskårne planter med store blomster). Nøgling af vild tulipan fra et billede
  5. Blomstermorfologi fortsat og blomsterstande (medbring nogle potteplanter). Nøgling på egen hånd af billeder eller vilde planter
  6. Frø og frugter. Medbring forskellige frugter. Nøgling på egen hånd
  7. Repetition af 1-6. Nøgling på egen hånd af de første forårsplanter. Medbring vilde planter
  8. Nøgling på egen hånd af flere forårsplanter. Medbring forårsplanter
  9. Gennemgang af morfologi på havens første planter. Medbring jeres haveplanter
  10. Nøgling af vilde planter (medbring vilde planter). Opsamling og afslutning

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse   

IDA Logo Lille

 

Lukket for tilmelding
Tidspunkt10 TORSDAGE
Kl. 18:15 20:00
(7/2/2019-11/4/2019)
UndervisningsstedSøndre Campus - Njalsgade 76, 2300 Kbh S - Islands Brygge St. (Metro)- 4B.2.34 (bygning 4B, 2. sal)Pris:Kr. 1150,-
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies