1048 > Biologi

BIOLOGI - Retsmedicinernes arbejde

Ved statsobducent, professor, ph.d. Jytte Banner, Københavns Universitet, afdelingsleder, ph.d. Bo Simonsen, Københavns Universitet, professor, ph.d. Niels Lynnerup, Københavns Universitet, retskemiker Lotte Ask Reitzel, Københavns Universitet og retsodontolog Asta Teilum, Københavns Universitet

Bemærk ændring i forhold til det trykte katalog: Der er byttet rundt på forelæsning nr. 4 og 5 og forelæsning nr. 4 bliver nu afholdt af Asta Teilum


Retspatologiens væsentlige arbejdsredskab er obduktionen og den objektive undersøgelse af ofre eller gerningsmænd - ofte suppleret med findestedsundersøgelsen i forbindelse med mistænkelige dødsfald. Retsgenetik omfatter undersøgelser i straffe-, faderskabs- og familiesammenføringssager - overvejende med anvendelse af følsom DNA-teknik. Retstoksikologien drejer sig om undersøgelser for narko- og medicinindtagelse og -forgiftning samt alkoholbestemmelse i trafiksager.

Retstandlægelige undersøgelser foretages mest for at identificere, især ud fra de optegnelser alle tandlæger har af alle deres patienter. Retsantropologien bygger på anatomiske undersøgelser af knogler for at identificere menneskerester. Senest har vi også inddraget modellering af gangarter som led i opklaring af forbrydelser.

 

  1. Hvad laver lægen som retsmediciner? (JB)
  2. Hvad laver genetikeren som retsmediciner? (BS)
  3. Hvad laver antropologen som retsmediciner? (NL)
  4. Hvad laver tandlægen som retsmediciner? (AT)
  5. Hvad laver kemikeren som retsmediciner? (LAR)

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse   

IDA Logo Lille

 

Ledige pladser
Tidspunkt5 ONSDAGE
Kl. 18:15 20:00
(6/3/2019-3/4/2019)
UndervisningsstedCSS - Bartholinsgade 2, 1356 København K- 22.0.19 (bygning 22, opg. X, via. Nansensgade)Pris:Kr. 575,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies