1016 > Film, musik og teater

FILM, MUSIK OG TEATER - Franz Schubert

Ved cand.mag. Valdemar Lønsted

Blandt de store komponister er Franz Schubert (1797-1828) måske den vanskeligste at fastholde. Man tror, man kender ham og hans musik, og alligevel er han meget andet og dybere, end hvad de fleste forestiller sig. Han levede kun i 31 år, men nåede at komponere næsten 1000 værker. I denne gigantiske musikbank ligger der fortsat mesterværker og venter på at blive opdaget: Lieder, flerstemmige sange, klavermusik for to eller fire hænder, kammermusik, teatermusik, kirkemusik og orkestermusik.

Schuberts levned var uløseligt forbundet med Wien. Her levede Schubert i et kulturelt og socialt fællesskab med unge kunstnere og akademikere, og som en udbryder af den pæne Biedermeier-idyl med syfilis til følge, der efterhånden tog livet af ham samtidig med, at den kom til at generere udødelig musik.

Forelæsningsrækken forfølger og uddyber disse temaer musikalske såvel som biografiske med udgangspunkt i Valdemar Lønsteds store biografi: Schubert (2013, Klematis).


Læs mere om Valdemar Lønsted
 

Se andre kurser og forelæsninger om musik her

Lukket for tilmelding
Tidspunkt5 onsdage
D. 23-10-19 - 20-11-19
Kl. 14:15 - 16:00
UndervisningsstedFolkeuniversitetet, Gammel Strand St. (metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: AuditorietPris:Kr. 575,-
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies