1013 > Film, musik og teater

FILM, MUSIK OG TEATER - Stumfilm

Ved lektor, ph.d. Casper Tybjerg, Københavns Universitet

I januar 2020 afholder Cinemateket i København for første gang en stumfilmfestival. Dette kursus vil give en introduktion til stumfilmens historie, så man får en klarere fornemmelse af den filmhistoriske sammenhæng, som festivalens film hører til i.

I løbet af stumfilmsperiodens få årtier fra starten i 1895 til lydfilmens fremkomst ved udgangen af 1920'erne voksede filmmediet fra at være et spændende nyt mekanisk påhit til at være massernes foretrukne kunstform.

På denne lørdag vil vi lave nedslag i filmens udvikling og se, hvordan stumfilmtidens filmskabere i fraværet af tale måtte udnytte og udvikle billedets muligheder til både at fortælle historier, skabe atmosfære og understrege følelser. Der vil blive lagt særligt vægt på dansk stumfilms historie, på sensationsfilm, mesterdetektiver og forbrydergenier og på Carl Th. Dreyer og den svenske stumfilms betydning som kunstnerisk forbillede.


Læs mere om Casper Tybjerg

 

Foto: Asta Nielsen i "Den lille Engel", 1913

Lukket for tilmelding
Tidspunkt1 lørdag
D. 11-01-20
Kl. 10:15 - 14:00
UndervisningsstedFolkeuniversitetet, Gammel Strand St. (metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: AuditorietPris:Kr. 230,-
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies