1031 > Historie

HISTORIE - Farefulde sejladser til tropekolonierne

Ved fhv. seniorforsker, cand.mag. Erik Gøbel, Rigsarkivet

I 1618 sejlede Ove Gedde med de første danske skibe ud mod troperne og grundlagde efter mange strabadser kolonien Trankebar i Indien. Senere fik de lange sejladser til Indien (og Kina) præg af rutine, men ofte iblandet dramatik i form af forlis og mandefald ombord.

Fra midten af 1600-tallet begyndte man at sejle fra Danmark til kolonierne på Guldkysten og i Vestindien enten ad den berygtede trekantrute med slaver over Atlanten under rædselsfulde forhold eller direkte frem og tilbage mellem Danmark og Vestindien efter sukker.

Danske søfartshistorikere er begunstiget af et godt kildemateriale. Mest kendt er øresundstoldregnskaberne, hvor man kan følge sejlads og varetransport mellem Vesteuropa og Baltikum 1497-1857. De er optaget på UNESCO's liste over den skrevne verdenskulturarv. Andre spændende kilder er de såkaldte algierske søpas og handelskompagniernes arkiver.

  1. Asien
  2. Guldkysten og Vestindien
  3. Kilderne og historikerens arbejde med dem


Læs mere om Erik Gøbel her

Ledige pladser
Tidspunkt3 mandage
D. 21-10-19 - 04-11-19
Kl. 10:15 - 12:00
UndervisningsstedFolkeuniversitetet, Gammel Strand St. (metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: AuditorietPris:Kr. 345,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies