1038 > Historie

HISTORIE - Tysklands historie

Ved professor em., dr.phil. Per Øhrgaard, CBS, cand.mag. Morten Dyssel, dr.phil. Bo Lidegaard og professor Detlef Siegfried, Københavns Universitet

Der var folkefest og frihedsdans med hammer og mejsel, da Berlinmuren kollapsede for 30 år siden. Denne skelsættende begivenhed markerer Nationalmuseet med en særudstilling om Tyskland, der åbner den 8. november.

Landet, der gav os bilen, dannelsen, kirken, børnehaverne, folkeeventyrene, frisindet og pølser i alle afskygninger, er også landet, der lagde Europa i ruiner, og som blev delt af en grænse og en mur, der forandrede Tyskland og det tyske folk for altid.

Det moderne Tyskland blev født med murens fald, men landets identitet bygger på en over 1000 år lang fortælling, der begynder i Karl den Stores Frankerrige og i Det Tysk-Romerske Rige og ender med genforeningen af Øst- og Vesttyskland.

Det er de 1000 års afgørende og omskiftelige tyske kulturarv, udstillingen Tyskland skabt af British Museum, viser: Fra Gutenbergs masseproducerede bibel til det moderne ikon for tysk samlebåndsindustri, Folkevognen. Fra den overdådige og kunstfærdige rigskrone til en enkel og funktionalistisk Bauhaus-vugge.

I forbindelse med udstillingen udbyder Folkeuniversitetet i København i samarbejde med Nationalmuseet denne forelæsningsrække, der præsenterer Tysklands historie.

  1. Det tyske områdes historie indtil 1870 (PØ)
  2. Det tyske rige og Weimarrepublikken (MD)
  3. Det 3. rige og besættelsestiden i Danmark (BL)
  4. Efterkrigstiden og Den Kolde Krig, 1945-1989 (PØ)
  5. Tyskland efter murens fald (DS)

 

Prisen er inkl. et årskort til Nationalmuseet. Kortet bliver udleveret ved første forelæsning, og det kan herefter benyttes frit til Nationalmuseets mange udstillinger i et år.

Lukket for tilmelding
Tidspunkt5 tirsdage
D. 29-10-19 - 26-11-19
Kl. 10:30 - 12:15
UndervisningsstedNationalmuseet Ny Vestergade 10, 1471 Kbh. K Lokale: FestsalenPris:Kr. 988,-
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies