1052 > Natur og teknik

NATUR OG TEKNIK - Klimaændringer i fortid og nutid

Ved ph.d. Ole Bennike, GEUS

Klimaet har altid ændret sig, men i dag er der grund til bekymring, fordi mennesket for alvor er begyndt at påvirke klimaet. I denne forelæsningsrække gennemgår vi nogle eksempler på, at klimaet i fortiden har været både varmere og koldere end i dag.

Derefter ser vi på klimaudviklingen gennem de senere årtier, hvor opvarmningen har ført til, at både havis og gletscheris er smeltet alarmerende hurtigt. Endelig ser vi kort på, hvad klimamodeller siger om fremtidens klima.

De globale klimaændringer og den voldsomme vækst i jordens befolkning sætter naturen under voldsomt pres og fører til knaphed på fødevarer og andre ressourcer. Blandt de emner, vi vil berøre, er strandforskydning, bratte klimaændringer, Indlandsisen, Arktis og Antarktis, flydende gletschere og havis.

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet, og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e­mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA­medlemmer. Herefter slettes listen. Er du ikke IDA­medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget. Er du IDA­medlem indgår du i IDA's statistik over medlemsaktiviteter. Der er et IDA-­logo ved alle de udvalgte hold. Læs mere om vores it­infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse   

IDA Logo Lille

 

 

 

Lukket for tilmelding
Tidspunkt3 MANDAGE
Kl. 18:15 20:00
(18/3/2019-1/4/2019)
UndervisningsstedFUKBH, Læderstræde 34, 2., 1201 København K- AuditorietPris:Kr. 345,-
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies