1061 > Natur og univers

Natur og univers - De skabte astronomien

Ved lektor, cand.scient. Helle Stub og lektor, cand. scient. Henrik Stub

På denne lørdag vil vi sætte fokus på de astronomer, der står bag de vigtige opdagelser i astronomiens historie. Det astronomiske verdensbillede, vi kender i dag, er gradvist opbygget gennem århundreder. Det er sket ved, at utallige astronomer gennem historien har leveret brikker til astronomiens puslespil.

Vi vil rette fokus mod astronomerne bag opdagelserne, og fortælle den mere personlige historie om et udvalg af astronomer og de opdagelser og teorier, de bragte ind i den astronomiske verden.

De astronomer, det drejer sig om, vil bl.a. være Cecilia Payne-Gaposchkin, der opdagede, at stjerner består næsten udelukkende af brint og helium. Margaret Burbidge forskede i grundstoffernes opbygning i stjernerne, og Vera Rubin påviste mørkt stof i galakserne. Derudover vil vi bl.a. også se på Galilei, Herschel og Hubble.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse   

IDA_Space _Logo _Digital _RGB_Grey

Lukket for tilmelding
Tidspunkt1 lørdag
25-04-20
kl. 10:15 - 14:00
UndervisningsstedFolkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: AuditorietPris:Kr. 240,-
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies