1026 > Samfund

Samfund - USA: Vejen til invasionen af Irak

Ved cand.mag. Philip Christian Ulrich

Invasionen af Irak i 2003 var vel nok en af de største strategiske fejltagelser i nyere amerikansk historie. Men da man forberedte invasionen var optimismen ikke til at komme udenom, og den blev forstærket ved en hurtig militær sejr over Saddam Husseins styrker. Men så faldt korthuset hurtigt fra hinanden. Hvor kom den optimisme fra, og hvorfor var man så uforberedt på situationen, som udviklede sig i Irak?

Få et indblik i de faktorer, som endte med at lede til en mangeårig krig i Mellemøsten, og meget tæt på et nederlag i stil med Vietnamkrigen. Det er en fortælling, som begynder efter evakueringen af Saigon og fortsætter den dag i dag med kampen mod Islamisk Stat.
 

Philip er cand.mag. i Amerikanske Studier og udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com, og har skrevet og bidraget til flere bøger om amerikansk historie og politik - bl.a. bogen I Nationens Tjeneste om netop den periode som gennemgås i forelæsningsrækken. Som udenrigsredaktør kommenterer han ofte amerikansk politik i danske medier - lige fra Deadline til Go' Morgen Danmark eller P1 Orientering og Radio24syv Morgen.

Se også andre kurser og forelæsninger inden for samfund

Ledige pladser
Tidspunkt4 onsdage
11-03-20 - 01-04-20
kl. 18:15 - 20:00
UndervisningsstedCSS Bartholinsgade 2, 1356 Kbh. K Lokale: 22.0.19 (bygning 22, opg. X, via. Nansensgade)Pris:Kr. 480,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies