1068 > Sundhed

SUNDHED - Livets koder

Ved ph.d., dr.med. Palle Høy Jakobsen, CBS og Københavns Universitet

Livets koder og styringsmekanismer virker på mange niveauer. Vores genetiske arvemateriale udgør et trin i vores koder. Miljøfaktorer, fx for meget eller for lidt ernæring i fostertilstanden disponerer vores stofskifte senere i livet. Vores celler og organer spiller sammen, så vi fungerer som en organisme, men nogle gange går de deres egne veje og kan udvikle sig til fx kræft. Vores nervesystem virker i forskellige kredsløb og vores hjerne har udviklet sig til, at vi har en bevidsthed og at vi kan træffe beslutninger. Generelt ser vi i naturen mange koder og styringsmekanismer, fx døgnrytmer.

Vores alderdom er ikke en styret proces, men resultatet af nedbrydning af nogle af vores cellulære systemer. Vores koder og styringsmekanismer er opbygget gennem evolutionen på fascinerende vis. 

  1. Vores genetiske kode. Epigenetik - hvordan miljøet sætter sine aftryk
  2. Cellerne som byggestene. Nervesystemets sprog og vores bevidsthed
  3. Fysiologiske styringsmekanismer og døgnrytmer. Koder i naturen
  4. Alderdomsprocessen. Evolutionen af vores koder


Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte kurser og forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.

Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse   

IDA Logo Lille


Se også:
Hold 1066 Aldringens mysterier


 

Ledige pladser
Tidspunkt4 MANDAGE
Kl. 18:15 20:00
(11/3/2019-1/4/2019)
UndervisningsstedCSS - Øster Farimagsgade 5, 1353 København K- 7.0.34 (bygning 7, opgang A)Pris:Kr. 460,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies