1084 > Tro og religion

TRO OG RELIGION - Det moderne menneske og de syv dødssynder

Ved cand.theol. Martin Herbst

Indtil det 16. århundrede spiller de syv dødssynder - fråseri, liderlighed, grådighed, vrede, dovenskab, misundelse og hovmod - en afgørende rolle for det vestlige menneskes dannelse og selvforståelse. Med reformationen og oplysningen bliver de syv dødssynder imidlertid spredt for alle vinde og ender som reklameslogans for is, vin eller øl.

Dødssynderne er imidlertid udbredte som aldrig før. Vi fråser med naturens ressourcer. 'Hvidvask' var årets ord i 2018. Vrede bliver til terrorisme. Den oprindelige betydning af dovenskab er håbløshed. Hvornår sker det næste jalousidrab?

Få indblik i, hvordan traditionen om dødssynderne opstår i den egyptiske ørken, formes af middelalderens store tænkere, får et uforglemmeligt udtryk i Dantes Den Guddommelige Komedie og stadig udgør en inspirationskilde til dannelse, selverkendelse og livsmod.

  1. Dødssyndernes historiske og nutidige aktualitet, og hvorfor Martin Luther vendte dem ryggen
  2. Dødssynderne som dannelsesparadigme fra år 400 til år 1500
  3. Vi ser nærmere på dovenskab og misundelse og deres modsætninger
  4. Vi ser nærmere på frådseri, grådighed og vrede og deres modsætninger
  5. De syv dødssynder som det strukturerende princip for Dantes selverkendelse på Purgatoriet i Den Guddommelig Komedie


Forelæsningsrækken tager afsæt i bogen Martin Herbst: De syv glæder. Forstå det moderne menneske og de syv dødssynder (2017, Cornfield Press). Bogen kan købes med rabat til første forelæsning eller lånes på biblioteket. 


Læs mere om Martin Herbst HER 

Ledige pladser
Tidspunkt5 mandage
D. 09-09-19 - 07-10-19
Kl. 10:15 - 12:00
UndervisningsstedFolkeuniversitetet, Gammel Strand St. (metro) Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: AuditorietPris:Kr. 575,-
Personer der skal tilmeldes
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies