OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Antikken

Byerne omkring Vesuv

Ved ekstern lektor, mag.art. Thyge C. Bro, ekstern lektor, cand.mag. Liv Carøe, Københavns Universitet og cand.mag. Sebastian M. Andersen

Vesuvs udbrud i 79 e.Kr. var en katastrofe, og det begravede Pompeji og Herculaneum. På få timer mistede alle indbyggerne deres hjem, og mange blev begravet under et meter tykt lag af pimpsten og aske, hvor romerske bysamfund blev fjernet fra jordens overflade. Men det var for eftertiden en enestående foræring, der har sat os i stand til at opleve mennesker og dagligliv mere nærværende, end det lader sig gøre andre steder.

Der er skriftlige kilder, der fortæller om selve udbruddet; og der er fra byerne papyri og indskrifter. Men det er de arkæologiske fund af villaer og huse med inventar, vægmalerier, butikker, værksteder, barer, bordeller, offentlige bygninger og private ejendele, der belyser livet i romerske provinsbyer. Og historien om udgravningerne er næsten lige så spændende.

Byerne omkring Vesuv

Kursusinfo

Hold: 5004

Startdato: lørdag d. 20. marts 2021

Slutdato: søndag d. 21. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:00

Varighed: lørdag-søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 20. marts 2021 Kl. 10:15 - 16:00
2. undervisningsgang
søndag d. 21. marts 2021 Kl. 10:15 - 16:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: Lokale 102 (1. sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.