OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Historie

Assistens Kirkegård - de levendes kirkegård

Ved mag.art. Wolfgang Karl 

Et ægte paradoks: Assistensen er en kirkegård, hvor døden virker meget fjernt; et mødested for de levende og de der er gået. Der er store gamle gravmonumenter, dog også tit masser af lys og blomster midt i Nørrebro. Der hersker sjældent dyster stemning, der er hurtige cyklister og andre folk som har travlt, ammende mødre på en bænk ved siden af barnevognene og den smarte unge mand med bærbar computer der ligger på maven i græsset i sommervarmen, og hvem mon ligger i jorden under ham?

Folkelig var denne kirkegård fra 1700-tallets pestepidemi lige fra begyndelsen. I 1799 måtte der formuleres en instruks, hvori det blev forbudt at "Æde- og Drikkevarer falholdes eller fortæres paa Kirkegaarden, eller at der paa samme holdes Musik eller foretages noget, der ligner Lystighed."

På denne vandring nyder vi stemningen og ser på de kendtes gravsteder som Bohr, Kierkegaard, Andersen, og lægger mærke til de små tegn af liv og kærlighed - en joint hos Dan Turèll, en bamse hos Natasja.

Assistens Kirkegård - de levendes kirkegård

Kursusinfo

Hold: 1227

Startdato: søndag d. 1. maj 2022

Slutdato: søndag d. 1. maj 2022

Tidspunkt: Kl. 11:00 - 12:30

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 1. maj 2022 Kl. 11:00 - 12:30

Sted: Byvandring, Mødested: Assistens Kirkegård- Ved kapellet på Kapelsvej

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.