Kurv
0
Historie

D-dag i Normandiet

Ved direktør, cand.mag. Torsten Granov, Cultours

På denne lørdag sættes der spot på D-dag, som den fandt sted i Normandiet den 6. juni 1944. Vi undersøger forberedelserne, kampene og konsekvenserne.

Vi ser på årsagerne til Invasionens nødvendighed, forhistorien og den politiske og militære situation i Europa i forsommeren 1944. Der gives også en vurdering af konsekvenserne af Invasionens succes eller fiasko. Planlægningen og forberedelsen af invasionen var den største og mest komplicerede militære opgave i verdenshistorien. 6000 skibe skulle sejle 1 million mand og alt udstyr, herunder 200.000 køretøjer fra England til Normandiet.

Ilandsætningen og kampene på de 5 invasionsstrande havde meget forskellige forløb, og der redegøres for begivenhederne og årsagerne til forskellighederne, geografisk og militært.

Efter D-dag foregik hårde kampe i Normandiet frem til det endelige tyske nederlag i slutningen af august. Der bliver givet en skildring af kampenes forløb. Efter de allieredes succes i Normandiet var mange af den opfattelse, at krigen i Europa ville være forbi i løbet  af få måneder.  

Men de allieredes nederlag ved Arnhem og tyskernes sidste store offensive I Ardennerne betød, at krigen I Europa trak ud til maj 1945. Til sidst perspektiveres resultatet af 2. Verdenskrig frem mod Den Kolde krig og frem til dens afslutning. Foredragene ledsages af samtidige billeder.

Arrangementet kan følges op med rejser med Cultours.

  1. Versaillesfreden, Det nazistiske Tyskland genopruster. Krigen bryder ud. Tysklands store sejre. Vendepunkterne. Forberedelserne til Invasionen. Jersey og Guernsey besat. D-dag, invasionsstrandene
  2. Kampene i Normandiet. Afslutningen ved Falaise. Paris befrielse, Broen ved Arnhem, Operation Market Garden. Ardenneroffensiven. Erobringen af Berlin. Betingelsesløs overgivelse. Potsdam konferencen. Den kolde krig. Facit. 
D-dag i Normandiet

Kursusinfo

Hold: 1017

Startdato: lørdag d. 30. oktober 2021

Slutdato: lørdag d. 30. oktober 2021

Tidspunkt: Kl. 10:00 - 13:45

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 30. oktober 2021 Kl. 10:00 - 13:45

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: Lokale 103 (1. sal)

Pris: Kr. 260,-

Få pladser tilbage
Det maksimale antal der kan tilmeldes er 1

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.