OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Historie

FREDERIKSSUND - At åbne skuffen - erindringer og erindringsarbejde blandt tidligere børnehjemsbørn

Ved antropolog, ph.d., postdoc. Stine Grønbæk Jensen

I mere end et årti har fortællinger om svigt og overgreb under den danske børneforsorg indtaget en fremtrædende plads i det offentlige rum. Det skyldes ikke mindst at Godhavnsdrengene - en gruppe tidligere børnehjemsbørn fra Drenge- og Skolehjemmet Godhavn og andre børnehjem - har kæmpet for en officiel undskyldning fra staten. I foredraget vil jeg fortælle om tidligere børnehjemsbørn, som i dette særlige erindringspolitiske landskab, har besluttet sig for at ”åbne skuffen” – for at konfrontere sig selv og andre med erindringer, som før har været omgærdet af stilhed eller glemsel. Foredraget vil berøre, hvordan en opvækst på børnehjem har kastet skygger ind over det videre liv for mange, men også hvordan flere gennem en aktiv beskæftigelse med egne erindringer forsøger at opnå en vis kontrol over en historie, som tidligere har kontrolleret dem.

Kursusinfo

Hold: 8824

Startdato: onsdag d. 27. januar 2021

Slutdato: onsdag d. 27. januar 2021

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 27. januar 2021 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.