OBS: I juli måned har vi ændret åbningstid og træffes telefonisk og personligt kl. 10-14
Kurv
0
Historie

FREDERIKSSUND - Kogekunst til folket i 1700-1800-tallet

Ved cand.mag. Nina Bauer

Madkulturen på de danske herregårde har altid kigget ud over landets grænser. I 1700-tallet kom inspirationen fra Frankrig. Det tidligere tunge og stærkt krydrede køkken blev afløst af et nyt, hvor ægge- og mælkeretter kom i højsædet sammen med eksotiske grøntsager, skaldyr og vildt tilberedt på forfinede måder.

Den danske adel var også med på noderne når det gjaldt fashionable drikkevarer, og te og kaffe blev indtaget med stor fornøjelse.

I løbet af 1800-tallet kom en  køkkenrevolution. De åbne ildsted blev  erstattet af komfuret,  kødhakkeren gjorde  køkkenarbejdet nemmere, Renæssancens kombination af det søde og det salte i samme retter blev genoplivet i retter som gåsesteg med æbler og svesker, tilberedt ”á la Danoise”, som Louise Nimb skrev i sin Kogebog fra 1888.

FREDERIKSSUND - Kogekunst til folket i 1700-1800-tallet

Kursusinfo

Hold: 8833

Startdato: lørdag d. 29. maj 2021

Slutdato: lørdag d. 29. maj 2021

Tidspunkt: Kl. 15:00 - 16:45

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 29. maj 2021 Kl. 15:00 - 16:45

Sted: Herregårdsmuseet Selsø Slot, Selsøvej 30A, 4050 Skibby

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.