OBS: Vi holder lukket for undervisning og personlig betjening til d. 7/2. Kursister og undervisere får direkte besked. Læs mere
Kurv
0
Historie

FREDERIKSSUND - Køkkenrevolutionen i 1800-tallet

Ved cand.mag. Nina Bauer

I begyndelsen af 1800-tallet blev måltiderne tilberedt over åben ild, kogebøger var sjældne, og mange af de  retter vi i dag tænker på som danske fandtes ikke. Overklassen kiggede mod Europa, især Frankrig og Italien, i deres måltider, mens alle andre spiste deres lokale variationer af kål, fisk, saltet flæsk og brød.

Ved århundredets afslutning havde næsten alle husholdninger komfur, mængden af kogebøger var eksploderet, og et egentligt dansk køkken var opstået. Steg med sovs og kartofler, rødkål, frikadeller, syltetøj og risalamande var bare nogle af de retter, man kunne finde hos næsten alle samfundslag. I de større byer kunne man gå ud og spise smørrebrød med pålæg som fx marinerede sild, eller nyde en napoleonskage eller et stykke wienerbrød med en kop kaffe til.

FREDERIKSSUND - Køkkenrevolutionen i 1800-tallet

Kursusinfo

Hold: 8832

Startdato: tirsdag d. 27. april 2021

Slutdato: tirsdag d. 27. april 2021

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 27. april 2021 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.