OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Historie

FREDERIKSSUND - Vikingerne i Rusland

Ved cand. mag. Judith Jørgensen

 

Vikingetiden, Knud den Store og Danelagen fascinerer os til stadighed.

Derimod har vi ofte forbigået de russiske krønikers meddelelser om indkaldelse af rus = væringer = vikinger til at bistå de russiske fyrster.

Med deres tilstedeværelse i det nordvestlige Rusland var de medvirkende både til den russiske statsdannelse og til at landet fik navnet Rusland

Fra Heimskringla ved vi, at de politiske forhold tvang Olav den Hellige til i 1028 at flygte til Novgorod og til,  at Olof Skotkonning af  i 1019 bortgiftede sin datter, Ingegerd, til storfyrst Jaroslav af Novgorod, der også befandt sig i uoverstigelige politiske problemer.

Med brylluppet var der etableret en forbindelse, som fik betydning for Svend Estridsen og senere for Knud Lavard, hvis russiskfødte hustru blev mor til Valdemar I Store.

Kursusinfo

Hold: 8826

Startdato: tirsdag d. 16. marts 2021

Slutdato: tirsdag d. 16. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 16. marts 2021 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Rejsestalden, Hovedgaden 29A, 3630 Jægerspris

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.