Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Historie

Hitler og Stalin - Østfrontens diktatorer

Ved ekstern lektor, cand.mag. Martin Cleemann Rasmussen, Forsvarsakademiet og DIS 

I løbet af denne lørdag vil vi belyse Hitler og Stalin, årsagerne til deres magt og deres rolle under krigen på Østfronten. Krigen i øst kostede mere end 35 millioner mennesker livet og medførte ufattelige menneskelige lidelser for både soldater og civilbefolkning på begge sider. Krigen ændrede Europas grænser og sporene efter krigen præger på mange måder det Europa som vi kender i dag – herunder også Ruslands magtstrukturer og dets nuværende krig mod Ukraine.

Vi vil gennemgå baggrunden for krigen i øst, høre om de store skæbnesvangre slag ved bl.a. Moskva og Stalingrad, om de tyske og sovjetiske forbrydelser imod civilbefolkningen, krigsfangernes skæbne og Stalin og Hitlers roller. Hvad var det for en krig, som de to totalitære regimer førte? Hvordan oplevedes krigen af den almindelige soldat og for den tyske og sovjetiske civile langt fra fronten? Ikke mindst vil vi også komme ind på hvorledes 2. Verdenskrig bruges af Putin-regimet i dag, som historisk legitimering af egen magt og for dets nuværende krig i Ukraine.

Hitler og Stalin - Østfrontens diktatorer
Amerikansk satiretegning af Hitler og Stalin som brudepar efter underskrivelsen af deres ikke-angrebspagt i august 1939

Holdinfo

Hold: 1007

Startdato: lørdag d. 30. september 2023

Slutdato: lørdag d. 30. september 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:00

Varighed: lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 30. september 2023 Kl. 10:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.