Kurv
0
Historie

Hvad kan vi lære af besættelsestiden?

Ved dr.phil. Bo Lidegaard og lektor, ph.d. Sofie Lene Bak, KU. Moderator: ph.d. Adam Holm

I dag, 80 år efter Danmarks befrielse fra nazisternes besættelse optager ’de fem forbandede år’ danskernes historiske bevidsthed på en måde, som måske ingen anden periode eller begivenhed gør.

Samarbejdspolitikken, jødernes flugt, modstandskampen og retsopgøret står stadig for mange som etiske dilemmaer og relevante spørgsmål her godt otte årtier efter de afgørende politiske, juridiske og personlige beslutninger blev truffet. Og nye generationer af historikere og kunstnere har afdækket og fremvist aspekter af historien, som ansporer os til at tage stilling til fortiden på ny.

I løbet af dette særarrangement vil to af de førende historikere med speciale i besættelsestiden, Bo Lidegaard og Sofie Lene Bak, tage diskussionen om besættelsestidens dilemmaer og fortsatte relevans op på ny og spørge, om vi stadig kan lære noget af at studere den tid.

Hvad kan vi lære af besættelsestiden?
Foto af Adam Holm: Robin Skjoldborg

Holdinfo

Hold: 1012

Startdato: torsdag d. 1. maj 2025

Slutdato: torsdag d. 1. maj 2025

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 1. maj 2025 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Gammeltoftsgade 15, 1355 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.