OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Historie

Kejserinde Dagmar: Danmarks ukendte kejserinde

Ved Kommandør og militærhistoriker Poul Grooss

Christian IX´s datter prinsesse Dagmar fik en bemærkelsesværdig skæbne, og hendes historie var ukendt for de fleste danskere indtil genbegravelsen i Rusland i 2006.

Efter en opvækst under beskedne kår i Danmark fik den nygifte prinsesse, forlovet med to forskellige russiske tronfølgere, et liv i ufattelig rigdom i Rusland. Hun antog navnet Maria Feodorovna. Da hendes svigerfar blev myrdet af anarkister, overtog hendes mand tronen. Familien var truet af revolutionære kræfter, og tsar-familien valgte at bo på et slot lidt uden for hovedstaden (Sankt Petersborg), beskyttet af militære styrker.

Efter blot 14 år ved magten døde tsar Aleksander III pludseligt, og Maria Feodorovna blev enkekejserinde, men hun mistede ikke al indflydelse af den grund. Hendes søn overtog tronen.

Kejserindens liv var fyldt med drama, ulykker, intriger, dødsfald, mord, krig og revolutioner. Hør den spændende beretning om den danske kejserindes og hendes nære families usædvanlige historie og skæbne. Forelæsningsrækken er ledsaget af talrige illustrationer.

Kejserinde Dagmar: Danmarks ukendte kejserinde

Kursusinfo

Hold: 1023

Startdato: fredag d. 25. marts 2022

Slutdato: fredag d. 1. april 2022

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: 2 fredage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
fredag d. 25. marts 2022 Kl. 10:15 - 12:00
2. undervisningsgang
fredag d. 1. april 2022 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 260,-

Få pladser tilbage
Det maksimale antal der kan tilmeldes er 4

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.