Kurv
0
Historie

Kejserinde Dagmar: Danmarks ukendte kejserinde

Ved kommandør og militærhistoriker Poul Grooss

Christian d. 9.'s datter prinsesse Dagmar fik en bemærkelsesværdig skæbne, og hendes historie var ukendt for de fleste danskere indtil genbegravelsen i Rusland i 2006.

Efter en opvækst under beskedne kår i Danmark fik den nygifte prinsesse, forlovet med to forskellige russiske tronfølgere, et liv i ufattelig rigdom i Rusland. Hun antog navnet Maria Feodorovna. Da hendes svigerfar blev myrdet af anarkister, overtog hendes mand tronen. Familien var truet af revolutionære kræfter, og tsar-familien valgte at bo på et slot lidt uden for hovedstaden Sankt Petersborg, beskyttet af militære styrker.

Efter blot 14 år ved magten døde tsar Aleksander d. 3. pludseligt, og Maria Feodorovna blev enkekejserinde, men hun mistede ikke al indflydelse af den grund. Hendes søn overtog tronen.

Kejserindens liv var fyldt med drama, ulykker, intriger, dødsfald, mord, krig og revolutioner. Hør den spændende beretning om den danske kejserindes og hendes nære families usædvanlige historie og skæbne. Forelæsningsrækken er ledsaget af talrige illustrationer.

Kejserinde Dagmar: Danmarks ukendte kejserinde

Holdinfo

Hold: 1023

Startdato: tirsdag d. 8. november 2022

Slutdato: tirsdag d. 15. november 2022

Tidspunkt: Kl. 12:15 - 14:00

Varighed: 2 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 8. november 2022 Kl. 12:15 - 14:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 15. november 2022 Kl. 12:15 - 14:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 105 (1. sal)

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.