OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Historie

København og slavehandlen

Ved cand.scient.soc. Allan Spangsberg Nielsen

Igennem 300 år var Danmark kolonimagt i Caribien, og førte i over 150 år slavehandel med mennesker købt i Vestafrika, som bliv ført fra de danske forter til Vestindien, hvor de slavegjorte blev tvungen til at arbejde i sukkerørsmarkerne for at få fat i det ”hvide guld”.

Det kan vi se masser af spor af i København, ikke mindst omkring Christianshavn, der var udgangspunkt for næsten alle handelskompagnierne, og de købmænd og sømænd der vovede deres liv og helbred på den danske kolonihandel. Specielt denne ”florissante” periode skabte enorm rigdom for nogle, hvilket vi tydeligt kan se på paladserne i Frederiksstaden.

Vi kigger efter sporene for koloni og slavehandelen samt skæbner fra tiden, herunder Peter von Scholten og vestindiske og afrikanske skæbner.

København og slavehandlen

Kursusinfo

Hold: 1224

Startdato: lørdag d. 14. maj 2022

Slutdato: lørdag d. 14. maj 2022

Tidspunkt: Kl. 11:00 - 12:30

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 14. maj 2022 Kl. 11:00 - 12:30

Sted: Christians Kirke, Strandgade 1, 1401 Kbh. K Mødested: Foran Christians Kirke

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.