OBS: Tilmeldingen til efterårets hold er åben! Læs mere
Kurv
0
Historie

Københavns historie på Københavns Rådhus (B)

Ved rådhusbetjent Kristoffer Sahlholdt, Københavns Rådhus og museumsinspektør, ph.d. Jakob Ingemann Parby, Københavns Museum


Københavns Rådhus er noget ganske særligt. Det er tegnet af arkitekt Martin Nyrop og opført 1892-1905. Hver mursten, udskæring, symbol og dekoration har sin plads i fortællingen om borgernes rolle i Københavns historie. Rådhuset danner ramme om Københavns politiske liv, men det har også lige fra opførelsen været tænkt som borgernes slot - smukt dekoreret, rigt på historie og seværdigheder.

Få historien om rådhusets tilblivelse og dets betydning for udviklingen af det moderne København og hør om rådhusets forgængere og bystyrets skiftende opgaver fra middelalderen til i dag.

Turen begynder med en times forelæsning, der sætter Rådhuset og bystyrets historie i perspektiv efterfulgt af en times rundvisning.

Københavns historie på Københavns Rådhus (B)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.