Kurv
0
Historie

Ørstedsparken - en roman fra romantikkens tid (A)

Ved mag.art. Wolfgang Karl

Ørstedparken er en del af Københavns gamle forsvar og den militære struktur kan stadig identificeres – hvis man vil. Men det er vel bedre at nyde den romantiske stemning: Flotte gamle træer, dejlige perspektiver, helt naturligt og nøje planlagt – typisk for det man kalder ”en engelsk have” fra 1800-tallet, romantisk og moderne: den fine bro over den lille sø er ”udført som et smedejernsgitter og er formentlig Danmarks ældste bro af denne type.”

Mange skulpturer i parken fortæller historier, som kunne være stof for store romaner: De to Ørsteds – politikeren fra Grundlovens tid og hans bror, videnskabsmanden.

Der er Bertel Thorvaldsen, meget gådefuld og mystisk fremstillet i Einar Utzon-Franks værk fra 1943. Og kunne ikke Nathalie Zahles liv fortælles, som om det var en roman af Charles Dickens?

Til 1800-tallet hører også den grænseløse beundring for antikkens skulpturer – og der er der mange af! Vi må i hvert fald finde dem, der har med vin at gøre! En satyr? Bacchus barnet?

Ørstedsparken - en roman fra romantikkens tid (A)

Kursusinfo

Hold: 1230

Startdato: lørdag d. 29. maj 2021

Slutdato: lørdag d. 29. maj 2021

Tidspunkt: Kl. 10:00 - 11:30

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 29. maj 2021 Kl. 10:00 - 11:30

Sted: Byvandring, mødested: Ørstedsparken, Nørre Farimagsgade 2, 1364 Kbh K

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.