Kurv
0
Historie

Rollespil og pyntesyge: Høj og lav i fortidens København

Ved museumsinspektør, cand. mag. Karen Green Therkelsen og museumsinspektør, cand. mag. Christian Andreas Flensborg, begge fra Københavns Museum

Vidste du, at det nogle gange kan være svært at vurdere, om fortidens tøj og sko var til herrer eller damer eller til begge? Københavns Museum åbner for 1600- og 1700 tallets klædeskab og fremviser københavnernes pyntesyge.

Vi skal høre om knælange strømper, strikkede handsker, høje hæle og elegante parykker, som var en del af påklædningen til både mænd og kvinder. Vi skal analysere strømper og hår; hvilket materiale er strømper og hår fremstillet af, vi skal se på spisevaner hos forskellige samfundslag og vi skal identificere hvilke genstande, der har tilhørt høj og lav i byen.

Med udgangspunkt i fortællingen om hovedstadens porte og voldsystem går vi desuden i rolle som en af fortidens københavnere, der søger adgang til byen. Vi undersøger Københavns gamle befæstning og dens betydning for bylivet og sammen bliver vi klogere på både København og de mennesker, der boede og besøgte byen for ca. 300 år siden. Vi undersøger hvordan porte og volde så ud, og hvilke forskelle der er mellem dengang og i dag. Og så skal vi se, om de kan passere både brovagt og portvagter i forsøget på at få adgang til byen.

Anbefalet alder: 7-10 år. Børn skal ledsages af en voksen.

Bemærk: Prisen er pr. person, voksne skal således også betale

Rollespil og pyntesyge: Høj og lav i fortidens København

Holdinfo

Hold: 1003

Startdato: lørdag d. 22. april 2023

Slutdato: søndag d. 23. april 2023

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: lør-søn

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 22. april 2023 Kl. 10:15 - 12:00
2. undervisningsgang
søndag d. 23. april 2023 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Københavns Museum, Stormgade 20, 1555 Kbh K Lokale: Arkæologisk Værksted

Pris: Kr. 450,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.