Kurv
0
Historie

Slaget på Reden og Københavns bombardement (A)

Ved cand.scient.soc. Allan Spangsberg Nielsen

I 1801 blev Danmark vinklet ind i stormagternes spil og landet blev tvungent ind Napoleonskrigene, der allerede rasede i Europa. Englands frygt for at vi ville ende med at gå sammen med Frankrig førte til Slaget på Reden lige uden for Københavns havn. Vi kigger på slaget fra havnen og kastellet, ligesom byens beboere og en række kulturpersonligheder gjorde dengang.

Vi kigger også på, hvor kronprinsen og den berømte admiral Nelson var, vi hører historierne om det mystiske hvide flag og ”kongeværelset” på Vestindisk Pakhus, samt heltenes kamp mod overmagten, ikke mindst Willemoes!

Efter et lidt heldigt udfald i 1801, kom katastrofen tilbage i 1807. Denne gang gik englænderne i land og startede med en belejring og det berygtede terrorbombardement af København. Vi hører om de forfærdelige dage, og det nytteløse, men også heltemodige forsvar af byen, symboliseret af det berømte udfald af Livjægerne i Classens Have, som vi ser på rundturen rundt på Østerbro, ligesom vi kigger efter små spor fra 1807 og ser den imponerende gravhøj fra slaget reden på Holmens Kirkegård.

Slaget på Reden og Københavns bombardement (A)
Emil Normann: Slaget på Rheden den 2. april 1801 (1830). Den Kongelige Malerisamling

Kursusinfo

Hold: 1222

Startdato: søndag d. 8. maj 2022

Slutdato: søndag d. 8. maj 2022

Tidspunkt: Kl. 11:00 - 12:30

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 8. maj 2022 Kl. 11:00 - 12:30

Sted: Byvandring, Mødested: Kastellet, Norgesporten

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.