Kurv
0
Historie

Vestre kirkegård - det borgerlige epos

Ved mag.art. Wolfgang Karl

Et epos er den store fortælling, lang og udførlig; borgerlig er det tidsalder hvor denne kirkegård blev anlagt: 1870. København vokser, bliver industriby, derfor er Vestre Kirkegård den største af de Københavnske kirkegårde. Der ligger mange arbejder begravet her, men også deres arbejdsgiver, de store mænd fra industrien, f.eks. H.N. Andersen, erhvervsmand, etatsråd og stifter af Østasiatisk Kompagni.

Episke fortællinger: Om første verdenskrig, gullaschbaronerne og 19 døde engelske soldater, offer for den ”spanske syge”; om den danske politik mellem systemskifte og besættelsestiden, P. Munch og Stauning og de mange tyske døde fra anden verdenskrigs tid. Et overskrift fra 2016: ”Det Røde Hav er klar til at modtage Anker” – rød, fordi der hviler så mange kendte socialdemokrater ved den lille sø på kirkegården.

Hvordan Danmark blev moderne kan ses under turen – sinfonikern Carl Nielsens gravsted med Cheruber, skabt af hans hustru Anne og ikke langt derfra Jazz trompeter og bandleader Thad Jones´gravsten med bogstaver der swinger.

Vestre kirkegård - det borgerlige epos

Kursusinfo

Hold: 1192

Startdato: søndag d. 19. september 2021

Slutdato: søndag d. 19. september 2021

Tidspunkt: Kl. 14:00 - 15:30

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 19. september 2021 Kl. 14:00 - 15:30

Sted: Vestre Kirkegård, Vestre Kirkegårds Alle 15, 2450 København SV

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.