Ved seniorforsker, ph.d. Caroline Nyvang, Det Kgl. Bibliotek
At spise er et menneskeligt grundvilkår, og maden er på alles læber i disse år. Vi læser, skriver, blogger og stemmer om de måltider, vi sætter mest pris på, og dansk madkultur er et tilbagevende emne i den politiske debat.
Selvom maden på denne vis er svær at undslå sig, tænker de færreste over, at vores idéer om, hvad god mad er, har lange historiske rødder. Økonomiske opsving og teknologiske landvindinger har givet nye kulinariske muligheder, men også perioder med krig og krise har sat blivende aftryk på vores forhold til mad. Over fire forelæsninger kastes lys over de samfundsmæssige forandringer, der de seneste 150 år har drevet den madkulturelle udvikling i Danmark.
1. Maden moderniseres (1870-1910)
2. Måltidet i krig og krise (1910-1945)
3. Mad på minuttet (1945-1964)
4. Den gastronomiske vending (1964-2020)

Holdinfo
Hold: 1027
Startdato: mandag d. 1. maj 2023
Slutdato: mandag d. 22. maj 2023
Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00
Varighed: 4 mandage
Alle undervisningsgange
mandag d. 1. maj 2023 Kl. 16:15 - 18:00
mandag d. 8. maj 2023 Kl. 16:15 - 18:00
mandag d. 15. maj 2023 Kl. 16:15 - 18:00
mandag d. 22. maj 2023 Kl. 16:15 - 18:00
Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet
Pris: Kr. 520,-