OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Kulturhistorie

Det eventyrlige Andalusien

Ved cand. scient. Carsten Cramon og ph.d. Kristoffer Damgaard

Der trækkes i dag skarpe skel mellem Europa og den islamiske verden, men i næsten 800 år var Islam en integreret del af det europæiske kontinent. Det kom til Spanien med maurerne allerede i år 711 og sluttede først endeligt i 1492 – samme år som Columbus opdagede Amerika.

På denne lørdag skal vi udforske Andalusiens kulturhistorie. Det er en fascinerende verden, hvor kulturer mødtes og Europa blev tilført ny viden og teknologi. Men det er også en verden fyldt med både ideologisk og væbnet konflikt.

Vi starter med at få et overblik over Andalusiens dramatiske historie. Som en del heraf skal vi se på det mauriske formsprog og den enestående kunst og arkitektur. Vi fordyber os i verdensberømte monumenter som Alhambra i Granada og den store moské i Córdoba. Derefter sætter vi fokus på matematikkens rolle i Andalusiens åndsliv og viser, hvordan matematikken kan hjælpe os med at afkode det mauriske formsprog.

I forlængelse af foredragene afvikles der i efteråret 2021 en enestående kulturrejse til Andalusien, hvor forelæserne fungerer som rejseledere. Udførligt rejseprogram kan rekvireres på mail til carsten@cramon.dk.

Det eventyrlige Andalusien

Kursusinfo

Hold: 1038

Startdato: lørdag d. 24. april 2021

Slutdato: lørdag d. 24. april 2021

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 24. april 2021 Kl. 10:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet


Lukket for tilmelding

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.