OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Kulturhistorie

FREDERIKSSUND - Opfindsomhed i en krisetid

Ved cand.mag. Nina Bauer

I krisetider bliver maden ekstra vigtig. Under coronakrisen i foråret 2020 hamstrede folk varer til trods for opfordringer om samfundssind. I efteråret 1939 blev der opkøbt konserves, sukker, te og kaffe, trods hamstringsforbud.

Fra kålrabikager og krigsmakroner til erstatningsmarcipan og forloren fars har opfindsomme danske husmødre forsøgt at tilpasse maden til krig og kriser. Men det var ikke altid ligetil at balancere ønsket om velsmagende mad med kravet om ernæringsrigtig kost i en tid med varemangel og rationering. Under verdenskrigene ændrede synet på mad sig og madlavningen blev i meget høj grad et samfundsanliggende. Mærkelige erstatningsprodukter og gamle tilberedningsmetoder, som fx høkassen, var med til at skabe nye retter og spisevaner.

FREDERIKSSUND - Opfindsomhed i en krisetid

Kursusinfo

Hold: 8832

Startdato: torsdag d. 28. april 2022

Slutdato: torsdag d. 28. april 2022

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 28. april 2022 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund Lokale: Salen

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.