OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Kulturhistorie

FREDERIKSSUND - Til banket med forfædrene. De etruskiske gravmaleriers billedverden

Ved mag.art. Anna Sofie Schjødt Ahlén

Fra det 7 årh. f.Kr. blev kammergravene i Etrurien udsmykket med farverige vægmalerier. Gravmalerierne viser scener af jagt, banketter, dansere og musikanter, samt sports konkurrencer. Motiverne er blevet fortolket som scener fra aristokratiets livsførelse, ritualer udført i forbindelse med begravelsen eller den afdødes lykkelige tilværelse i det hinsides. Fra det 4 årh. f.Kr. skifter malerierne karakter. Farverne er mørke og dystre, på væggene optræder dæmoner, der leder den afdøde til dødsriget og underverdens herskere ligger nu til bords ved banketten. Ændringen i ikonografien er blevet set som en ændring i etruskernes opfattelse af eller forventning til livet efter døden, men også i de tidligere malerier kan der findes referencer til en lignende forestilling om dødsriget.

 

FREDERIKSSUND - Til banket med forfædrene. De etruskiske gravmaleriers billedverden

Kursusinfo

Hold: 8835

Startdato: tirsdag d. 25. januar 2022

Slutdato: tirsdag d. 25. januar 2022

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 25. januar 2022 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Lukket for tilmelding

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.