OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Kulturhistorie

HILLERØD - Tutankhamon og hans tid

Ved cand.phil. Mette Gregersen

Tutankhamon levede i en brydningstid. Hans far, Akhenaton, gjorde op med de mange guder til fordel for en: solguden Aton, så da Tutankhamon få år efter faderens død kom på tronen, genindsatte han den rette orden, maat, formodentlig under kraftig påvirkning fra Amonpræsterne. Som konge var han ubetydelig; men fundet af hans grav i 1922 var en verdenssensation, der stadig fascinerer. Til trods for at graven er en af de mindste kongegrave, var den ikke desto mindre fyldt til bristepunktet med prægtigt gravudstyr af enhver art.
Kurset vil omhandle kongens familieforhold, som har været genstand for megen forskning og debat og ikke er fuldt afklaret. Desuden gravudstyret, som uddyber forskellige aspekter af den unge konges liv, død og begravelse.

HILLERØD - Tutankhamon og hans tid

Kursusinfo

Hold: 8843

Startdato: mandag d. 4. april 2022

Slutdato: mandag d. 4. april 2022

Tidspunkt: Kl. 12:30 - 14:15

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 4. april 2022 Kl. 12:30 - 14:15

Sted: Slotsbio, Frederiksværksgade 11C, 3400 Hillerød Lokale: Biografsalen

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.