Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Amerikansk kunst i 300 år

Ved cand.mag. Birthe Svenstrup

Med de første indvandrere til Amerika fulgte den spæde start på en kunst, der som selve landet var et næsten uopdyrket felt. Havde man sikret sig økonomisk og materielt, fulgte lysten til at vise denne fremgang, og i første omgang blev familien præsenteret på lærredet.

I løbet af forholdsvis kort tid udviklede kunsten sig fra det næsten naivistiske til det mere raffinerede indenfor et maleri, der allerede var kendt i Europa – fra storslået landskabsmaleri til genremaleriets hverdagsliv – men stadigvæk ud fra ønsket om at skabe en kunst, der kunne måle sig med kunsten i det "gamle" Europa.

The West blev et populært motiv: prærievognenes langsomme rejse tværs over landet, indianeren, set voldelig eller som den noble vilde, drømmebilleder af en cowboy til hest på prærien.

Med nye indvandrebølger i slutningen af 1800-tallet fulgte den første storbykunst, blandt andet gruppen Ashcan School, men den store overraskelse, der satte sit præg på amerikansk kunst i årtier derefter, blev det europæiske Armory Show der i New York i 1913 præsenterede noget af det nyeste indenfor moderne kunst. 

Mange af de ismer, der har afløst hinanden i hurtigt tempo efter 2. Verdenskrig, har haft deres udspring i USA – blandt andet så forskellige kunstformer som pop art og land art – men med det nye årtusinde er det store spørgsmål blevet: Er der noget, der hedder amerikansk kunst, eller er samtidskunsten blevet global?

Amerikansk kunst i 300 år
Charles Schreyvogel: My Bunkie (1899), Gift of friends of the artist, by subscription, 1912, The Met

Kursusinfo

Hold: 1207

Startdato: lørdag d. 19. marts 2022

Slutdato: lørdag d. 19. marts 2022

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 19. marts 2022 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 260,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.