Kurv
0

Ved cand.mag. Birthe Svenstrup

Det mest kendte medlem af Bloomsburygruppen er forfatteren Virginia Woolf, men også andre medlemmer af gruppen var meget talentfulde og fortjener fortsat opmærksomhed. Det gælder bl.a. Virginia Woolfs søster, maleren Vanessa Bell.

Gruppens medlemmer beskæftigede sig med meget forskelligt – fra psykoanalyse til interiørdesign – men de var også berømt for en fri livsstil. Forfatteren Dorothy Parker sagde om dem, at de “lived in squares, painted in circles, and loved in triangles”, med andre ord, de boede på adresser med square inkluderet, de malede cirkler, som del af et moderne formsprog, og de levede i trekantsforhold med ægtefæller, elskere og elskeres elskere.

Vi skal se på malerne Vanessa Bell, Duncan Grant og Roger Fry og på gruppens baggrund – deres fælles kultur- og livsholdning og de tætte personlige forbindelser iblandt dem.

Bloomsburygruppen
Roger Fry: The Breakfast Table (c. 1918), Aberdeen Art Gallery

Kursusinfo

Hold: 1202

Startdato: lørdag d. 10. september 2022

Slutdato: lørdag d. 10. september 2022

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 10. september 2022 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 260,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.