OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

DRAGØR - Fokus på Viggo Johansen - Skagensmaler eller Dragørmaler

Ved cand.mag. Tina Høegh Nielsen

Viggo Johansen bliver oftest kaldt Skagensmaler. Måske for nemhed skyld, for han er ikke helt nem at rubricere. Men er han ikke mest Dragør-maler? Han stod lidt i skyggen af de øvrige skagensmalere, ja faktisk også i skyggen i flere andre kunstnerkolonier (Hornbæk eller Tyresø). Han råbte sjældent højt i sin kunst men usynlig var han alligevel ikke. Viggo Johansens motivverden er omfattende. Han mestrede landskaber, portrætter, intime familieskildringer og genremaleri. Hvad kendetegnede ham som kunstner? Han var både repræsentant for den traditionelle måde at se kunsten på selvom han ikke var uvant med de nye strømninger. Han er kort og godt svær at sætte i bås. En anden af hans roller var som skattet lærer for mange kvindelige og mandlige elever.

 

Billede: Selvportræt, 1902 - Viggo Johansen, SMK

DRAGØR - Fokus på Viggo Johansen - Skagensmaler eller Dragørmaler

Kursusinfo

Hold: 8801

Startdato: onsdag d. 16. marts 2022

Slutdato: onsdag d. 16. marts 2022

Tidspunkt: Kl. 17:15 - 19:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 16. marts 2022 Kl. 17:15 - 19:00

Sted: Historisk Arkiv Dragør, Stationsvej 5, 2791 Dragør

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.