OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

DRAGØR - Kunstnerkoloni i Dragør - byvandring og foredrag

Ved cand. mag Tina Høegh Nielsen

Danmark har flere ukendte kunstnerkolonier. En af dem er Dragør på det sydlige Amager. Her var mange staffelier at se i gadebilledet specielt mellem 1890 og 1930. Før det var C. W. Eckersberg en af de første, der fandt motiver i søfartsbyen. I kunstnerkoloni-perioden boede marinemaleren Chr. Mølsted der. Mange kunstnere kom på utallige sommerophold. Det gjaldt Viggo Johansen, som nok kaldes skagensmaler, men fravalgte Skagen til fordel for Dragør i to årtier. Flere af hans kvindelige elever fulgte trop. Blandt dem Olga Lau, hvis veninde slog sig ned i byen med sin mand, Oluf Høst.

Kurset lægger ud med en byvandring for at udpege de steder, hvor kunstnerne kom, og hvor de boede. Derefter tager vi til Historisk Arkiv Dragør, hvor vi hører om deres baggrundshistorie og samtid.

DRAGØR - Kunstnerkoloni i Dragør - byvandring og foredrag

Kursusinfo

Hold: 8806

Startdato: torsdag d. 6. maj 2021

Slutdato: torsdag d. 6. maj 2021

Tidspunkt: Kl. 17:15 - 19:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 6. maj 2021 Kl. 17:15 - 19:00

Sted: Historisk Arkiv Dragør, Stationsvej 5, 2791 Dragør

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.