OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

FREDERIKSSUND - Billedhuggeren Bertel Thorvaldsen, hans liv og kunst

Ved museumsinspektør, ph.d. Margrethe Floryan

I flere lande betragtes billedhuggeren Bertel Thorvaldsen som del af den nationale kulturarv. Han boede og arbejdede i Rom igennem næsten fyrre år. Det blev af afgørende betydning for hans vidtspændende karriere. Men hans museum kom til at ligge i hans fødeby København, og han havde igennem alle årene kontakt til kunstakademiet, til kongehuset og sine tidlige støtter i Danmark. Margrethe Floryan fortæller både om det internationale og det danske spor i Thorvaldsens karriere. Vi skal også høre om, hvordan arbejdet foregik i hans travle romerske værksted, hvor kunstnere og samlere fra nær og fjern søgte hans råd, og hvor der blev skabt flere hundrede marmorportrætter og -statuer. Til sidst ser vi på Danmarkskortet og får et indblik i, hvor vi den dag i dag kan møde værker af Thorvaldsen.

 

Billede: Gratierne og Amor, Bertel Thorvaldsen

FREDERIKSSUND - Billedhuggeren Bertel Thorvaldsen, hans liv og kunst

Kursusinfo

Hold: 8829

Startdato: onsdag d. 6. april 2022

Slutdato: onsdag d. 6. april 2022

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 6. april 2022 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund Lokale: Salen

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.