OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

FREDERIKSSUND - Maleren Jens Adolf Jerichau og han slægt

Ved mag.art. Tea Baark Mairey

Maleren Jens Adolf Jerichau kom ud af en kunstnerisk familie. Hans farfar var Thorvaldsen-eleven billedhuggeren Jens Adolph Jerichau, der i Rom mødte den tysk-polske malerinde Elisabeth Baumann. Parret giftede sig og fik 9 børn. De boede i flere perioder i udlandet, oplevede både anerkendelse og modgang i kunstverdenen, to af deres sønner blev malere, flere børn døde og to af døtrene var sindssyge. Billedhuggeren boede sine sidste år på Kignæsgården ved Jægerspris Barnebarnet, maleren Jens Adolf Jerichau blev en af dansk modernismes store skikkelser. Han døde som 25 årig, men nåede at male betydelige værker i den store stil, som var inspireret af renæssancens mestre og samtidens franske kunst. Han udmærkede sig ved stor formel frihed og et dyb personligt udtryk i sit maleri.

Billede: Billedhuggeren Jens Adolf Jerichau, kunstnerens ægtefælle, 1846 af Elisabeth Jerichau Baumann, SMK

FREDERIKSSUND - Maleren Jens Adolf Jerichau og han slægt

Kursusinfo

Hold: 8830

Startdato: onsdag d. 20. april 2022

Slutdato: onsdag d. 20. april 2022

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 20. april 2022 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: J.F. Willumsens Museum, Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund

Pris: Kr. 100,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.