OBS: Vi holder fortsat lukket for undervisning og personlig betjening. Vi arbejder på spændende alternativer i april! Læs mere
Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

FREDERIKSSUND - Maleren Jens Adolf Jerichau og hans slægt

Ved mag.art. Tea Baark Mairey

Maleren Jens Adolf Jerichau kom ud af en kunstnerisk familie. Hans farfar var Thorvaldsen-eleven billedhuggeren Jens Adolph Jerichau, der i Rom mødte den tysk-polske malerinde Elisabeth Baumann. Parret giftede sig og fik 9 børn. De boede i flere perioder i udlandet, oplevede både anerkendelse og modgang i kunstverdenen, to af deres sønner blev malere, flere børn døde og to af døtrene var sindssyge. Billedhuggeren boede sine sidste år på Kignæsgården ved Jægerspris Barnebarnet, maleren Jens Adolf Jerichau blev en af dansk modernismes store skikkelser. Han døde som 25 årig, men nåede at male betydelige værker i den store stil, som var inspireret af renæssancens mestre og samtidens franske kunst. Han udmærkede sig ved stor formel frihed og et dyb personligt udtryk i sit maleri.

FREDERIKSSUND - Maleren Jens Adolf Jerichau og hans slægt

Kursusinfo

Hold: 8824

Startdato: onsdag d. 3. marts 2021

Slutdato: onsdag d. 3. marts 2021

Tidspunkt: Kl. 19:30 - 21:15

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 3. marts 2021 Kl. 19:30 - 21:15

Sted: J.F. Willumsens Museum Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.