Kurv
0

Ved cand.comm.art. Dina Rawat

Fynboerne er betegnelsen for en gruppe billedkunstnere, der levede på Fyn. Kernen i kolonien var Peter Hansen, Fritz Syberg, Johannes Larsen, Anna Syberg og Alhed Larsen, men mange flere var knyttet til gruppen, der også rummede nogle af tidens kendte forfattere. Fynbomalerne hyldede det enkle liv. De hentede deres motiver fra de nære omgivelser, i landskabet og i hjemmet, men de var også vidt berejste og i stand til at hente nye strømninger hjem til Danmark.

I København døbte man dem nedsættende bondemalerne’ eller ’træskomalerne’, men med tiden kom de til at indtage en betydelig plads i dansk kunsthistorie. Over to forelæsninger vil vi se på de enkelte kunstnere, på hvordan kolonien opstod og etablerede sig, og hvad det var, der gjorde kunstnerne så ganske særlige. 

Fynboerne
Fritz Syberg, Over Kærby Bakke. Vinter, 1917.

Holdinfo

Hold: 1812

Startdato: onsdag d. 4. oktober 2023

Slutdato: onsdag d. 11. oktober 2023

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 4. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 11. oktober 2023 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.
Dina Rawat

Læs mere om
Dina Rawat

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.