Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Hvornår er et landskab kunst?

Ved cand.scient. og cand.mag. Nette Børkdal Ebbesen og cand.comm.art. Dina Rawat

1. Verden set som landskab – fra hulemaleri til Olafur Eliasson (NBE)

Mennesker har i mange tusind år skabt billeder af deres omgivende natur. I disse malede landskaber ses ikke bare spejlinger af de foreliggende lokaliteters geologiske og botaniske forhold, men også de skiftende tiders drømme og livsfortolkninger. Vi gennemgår europæiske landskabsskildringer fra oldtiden til i dag, så man bl.a. kan følge de forandringer i menneskets natursyn, der afstedkommes af både kultur- og naturvidenskabens udvikling. 

2. Kunst i naturen/Land art (DR)

Land art er betegnelsen for en kunstretning, der opstod i USA slutningen af 1960'erne, hvor en mindre gruppe amerikanske kunstnere forlod kunstgallerierne for at udforske det amerikanske landskab. I ørkener og utilgængelige naturområder skabte de deres store monumentale kunstværker, der befinder sig et sted mellem skulptur og landskabsarkitektur. Naturen spiller en afgørende rolle og værkerne er enten direkte lavet af naturmaterialer eller de er placeret i naturen. I de senere år er land art atter kommet op i tiden, også som en kommentar til miljødebatten.

Hvornår er et landskab kunst?
Eilif Peterssen: Summer Night (1886)

Kursusinfo

Hold: 5124

Startdato: mandag d. 6. september 2021

Slutdato: mandag d. 13. september 2021

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 6. september 2021 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
mandag d. 13. september 2021 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Skovhuset Kunst & Kultur, Ballerupvej 60, 3500 Værløse Lokale:

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.